#MeesenMusje

Contact

klantenservice@meesenmusje.com
Mees en Musje Mails

Meld je aan voor de Mees en Musje Mail, met inspiratie, tips en nieuws!

  Gratis verzending vanaf €50   ●   Verzending binnen 1 á 2 werkdagen

  Zoeken Wishlist
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
  Back to top
    /  Baby- en kinderkamer   /  Zoutlamp op de baby- en kinderkamer: voordelen, nadelen én tips!

  Mees en Musje

  Zoutlamp op de baby- en kinderkamer: voordelen, nadelen én tips!

  Je ziet ze steeds vaker op babykamers en kinderkamers: zoutlampen. Ook is het een populaire lamp om tijdens de bevalling aan te hebben. Ze geven ontzettend mooi en warm licht, maar levert zo’n zoutlamp nou ook (gezondheids)voordelen op of moet je die beweringen met een korreltje zout nemen? 😉 We hebben het voor je uitgezocht en beantwoorden een aantal veelgestelde vragen over zoutlampen.

  Op zoek naar een zoutlamp? Bekijk onze zoutlampen (ook geschikt voor babykamer en kinderkamer!) hier.

  Wat is een zoutlamp?

  Zoutlamp himalayazout voor op de babykamer en kinderkamer

  Zoutlampen van Himalayazout zijn gemaakt van, je raadt het al, zout uit het Himalayagebergte. Het natuurlijke kristalzout is honderden miljoenen jaren geleden ontstaan en wordt nu zorgvuldig verwijderd met de hand en verwerkt tot lamp.

  Een zoutlamp is dus echt een brok zout, maar dan met een gat in het midden voor de lamp. Het roze zout heeft een prachtige tint en met een lampje erin krijgt de lamp een nog diepere, warme kleur. Omdat het een natuurproduct is kunnen zoutlampen kunnen erg verschillen qua vorm, tekening en kleur. 

  Een zoutlamp…. zin of onzin?

  Als je je online al wat verdiept hebt in zoutlampen dan ben je ongetwijfeld allerlei beweringen en gezondheidsvoordelen tegengekomen. Eén van die voordelen gaat over ionen. Zo zouden zoutlampen negatieve ionen afgeven aan de omgeving, terwijl elektronische apparaten positieve ionen uitstralen. Deze positieve ionen zouden zorgen voor stress en vermoeidheidsklachten. Een zoutlamp zou deze effecten tegengaan en zorgen voor balans. Daarnaast wordt ook gezegd dat een zoutlamp verontreinigde deeltjes uit de lucht aantrekt, wat de kwaliteit van de lucht zou kunnen verbeteren.

  Of deze twee dingen ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen zijn? Harde bewijzen kunnen wij er niet voor vinden. Nog even los van het feit dat je dan misschien wel een enórme lamp nodig hebt om het juiste effect te halen 😉

  Maar waarom is de zoutlamp dan toch zo populair? Dat heeft te maken met een ander fijn effect. Een zoutlamp zorgt voor rustgevend, warm licht en een ontspannen sfeer. Een hele fijne lamp dus voor tijdens de bevalling en nachtvoedingen, en als nachtlampje op de baby- en kinderkamer! Door het zachte licht wordt je kleintje niet zo wakker als de lamp aan gaat. En ja, als je daar naar op zoek bent dan heeft zo’n zoutlamp zeker zin!

  Welk lampje moet er in een zoutlamp?

  Bij de meeste zoutlampen krijg je een gratis lampje. Dit lampje krijg je erbij zodat je de zoutlamp meteen kunt gebruiken, maar we raden je aan dit gratis lampje te vervangen door een koelkast- of ovenlampje van 15 watt. Het gratis lampje is echt een lampje om tijdelijk te gebruiken, en met een koelkast- of ovenlampje geeft de zoutlamp nóg mooier en warmer licht.

  Zoutlamp himalayazout voor op de babykamer en kinderkamer

  Hoe maak je een zoutlamp schoon?

  Begint je lamp vies te worden, dan kun je deze schoonmaken met een droge doek. Maak een zoutlamp niet nat, dan heb je kans dat het zout begint te smelten. 

  Waarom lekt een zoutlamp?

  Dat ‘smelten’ van de vraag hierboven brengt ons bij de volgende vraag. Want is het nu zo dat een zoutlamp lekt? Door de hygroscopische eigenschappen van zout absorberen Himalaya zoutlampen vocht uit de lucht. De lampen kunnen daardoor, met name in vochtige ruimtes, gaan ‘zweten’ en vocht afgeven. Kies dus een plek waar het vocht niet zoveel schade kan aanrichten of plaats er een schoteltje of onderzetter onder.

  Waar kun je zoutlamp kopen?

  Tot slot… Ben je enthousiast en wil je een zoutlamp kopen? Je shopt onze zoutlampen hier. Heb je nog vragen, twijfel dan niet en neem contact met ons op.

  You don't have permission to register

  De waardering van www.meesenmusje.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.