#MeesenMusje

Contact

klantenservice@meesenmusje.com
Mees en Musje Mails

Meld je aan voor de Mees en Musje Mail, met inspiratie, tips en nieuws!

  Gratis verzending vanaf €50   ●   Verzending binnen 1 á 2 werkdagen

  Zoeken Wishlist
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
  Back to top
    /  Baby   /  Barnsteen voor baby’s en kinderen – wat is het en wat is de werking ervan?

  Mees en Musje

  barnsteen sieraden voor kinderen en babys

  Barnsteen voor baby’s en kinderen – wat is het en wat is de werking ervan?

  Sieraden van barnsteen zie je steeds vaker bij baby’s en kleintjes. Van armband tot enkelband tot ketting. Naast dat het heel lief staat, wordt er ook het een en ander van beweerd. Ze zouden kalmerend werken en de pijn van doorkomende tandjes verzachten. ‘Werkt dat…?’, is een vraag die we regelmatig horen. Dat, én het antwoord op een aantal andere vragen over barnsteen, hebben we voor je uitgezocht. Lees snel verder.

  Wat is barnsteen?

  Er wordt gezegd dat het barnsteenzuur in de barnsteen de pijn verlicht van tandjes die doorkomen. Wanneer het barnsteen direct op de huid wordt gedragen, zorgt de warmte ervoor dat het barnsteenzuur vrijkomt en wordt opgenomen door de huid.

  Hoewel de naam anders doet vermoeden, is barnsteen geen steen maar hars. Het is een fossiele hars van prehistorische naaldbomen, de hars is al miljoenen jaren geleden uit naaldbomen gedropen en daarna versteend.

  De laatste jaren zie je barnsteen sieraden steeds meer, maar zelfs in de prehistorie werd barnsteen al gebruikt voor hangers, knopen en kralen. De rendierjagers van de Hamburgcultuur die rond 11000 v.Chr. rondtrokken gebruikten barnsteen. In een graf bij Swifterbant uit 4000 v.Chr., werd op het voorhoofd van een dode man een snoer van vijf grote barnstenen kralen gevonden. Ook werd barnsteen aangetroffen in hunebedden én de Romeinen waren er gek op.

  Barnsteen sieraden voor kinderen en baby’s… werkt dat?

  Er wordt gezegd dat het barnsteenzuur in de barnsteen de pijn verlicht van tandjes die doorkomen. Wanneer het barnsteen direct op de huid wordt gedragen, zorgt de warmte van de huid ervoor dat het barnsteenzuur vrijkomt. Dit zuur zou worden opgenomen door de huid en een pijnstillende werking hebben. Ook wordt gezegd dat barnsteen een kalmerend effect heeft, wat ervoor zorgt dat baby’s en kleintjes die overstuur zijn door doorkomende tandjes op een natuurlijke wijze gekalmeerd worden.

  Is het effect van barnsteen wetenschappelijk bewezen? Voor zover wij weten tot nu toe nog niet. Maar veel ervaringen van ouders met barnsteen sieraden zijn erg positief. Er zijn ook veel ouders die de indruk hebben dat het barnsteen ervoor zorgt dat hun kleintje minder kwijlt. Dus naast dat een ketting of armband van barnsteen erg mooi en lief kijkt, is het zeker de moeite waard om eens te kijken of het ook de pijn van doorkomende tandjes bij jouw kleintje verzacht.

  Waar moet je op letten als je barnsteen sieraden voor kinderen online koopt?

  Barnsteen ketting

  Per kraal geknoopt
  Zoals we hierboven al aangeven is het belangrijk dat sieraden van barnsteen per kraal geknoopt zijn. Dit wil zeggen dat na iedere kraal een knoopje te zien is. Dit zorgt ervoor dat als er druk ontstaat op het sieraad, er meer lengte ontstaat en het knoopje strakker wordt. Bij nog iets meer druk breekt het armbandje of de ketting. Omdat de kralen per kraal geknoopt zijn komt er maar één kraaltje af. Wel zo’n fijn idee!

  De maat
  Een ketting moet losjes om de nek van je kind passen, maar mag niet zo lang zijn dat het in hun gezichtsveld ligt als ze naar beneden kijken. Daarnaast is de lengte van een sieraad vooral een kwestie van smaak. Twijfel je over de maat? Naam dan een touwtje en check met het touwtje welke lengte armband of ketting je mooi vindt. Meet het touwtje op en tel daar nog wat extra lengte bij op.

  Zijn sieraden van barnsteen veilig?

  Het officiële advies is om kinderen onder de 3 jaar geen sieraden te laten dragen als je niet in de buurt bent. Dit is dus ook zo bij barnsteen sieraden. Laat je kleintje alleen sieraden dragen onder toezicht. Daarnaast is het erg belangrijk dat je een armband, enkelband of ketting koopt die per kraal geknoopt is.

  Vind je het ondanks dat toch wat spannend? Je kunt je kleintje ook een enkelbandje laten dragen en daarover een striksok.

  Hoe maak je een armband, enkelband of ketting van barnsteen schoon?

  Barnsteen sieraden kun je schoonmaken met een zachte doek. Je kunt eventueel ook wat water gebruiken en het laten drogen in de zon.

  Barnsteen armband of ketting voor jouw baby of kindje kopen

  We hopen je op weg te hebben geholpen zodat je een goede keuze kunt maken. Je vind bij Mees en Musje prachtige armbanden, enkelbanden en kettingen van barnsteen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

  You don't have permission to register

  De waardering van www.meesenmusje.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.