#MeesenMusje

Contact

klantenservice@meesenmusje.com
Mees en Musje Mails

Meld je aan voor de Mees en Musje Mail, met inspiratie, tips en nieuws!

  Gratis verzending vanaf €50   ●   Verzending binnen 1 á 2 werkdagen

  Zoeken Wishlist
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
  Back to top
    /  Kadotips   /  Pengreep oefenen: dit is waarom Crayon Rocks zo handig zijn

  Mees en Musje

  Crayon Rocks driepuntsgreep

  Pengreep oefenen: dit is waarom Crayon Rocks zo handig zijn

  Wil je je kleintje een goede pengreep aanleren? Dan zijn Crayon Rocks® ideaal! Crayon Rocks® zijn ontworpen door de Amerikaanse Barbara Lee, leerkracht in het speciaal onderwijs. En waarom deze krijtjes van soja dan zo goed zijn voor het ontwikkelen van de pengreep? We vertellen je er alles over.

  crayon rocks sojawas krijtjes

  Een goede basis is belangrijk

  Barbara Lee, een bevlogen lerares, raakte geïnspireerd door therapeut Jan Olsen. Van Jan Olsen leerde ze hoe belangrijk het is voor kinderen om zo jong mogelijk een sterke grip te ontwikkelen. Door tekenen en kleuren maken jonge kinderen op een spelenderwijze manier kennis met ‘schrijven’ en grip, dus een goede basis is in deze fase belangrijk.

  Veel van ‘haar’ kinderen hadden motorische problemen en daardoor ook moeite om bijvoorbeeld een krijtje, pen of potlood goed vast te houden. Goed materiaal om dit te oefenen kon ze niet vinden.

  De vorm van de Rocks

  Na lang onderzoek gaat Barbara aan de slag met een jongen die niet wil schrijven en kleuren. Ze omhult een aantal steentjes met krijt en legt deze aan hem voor. Zou dit dit ‘krijtje’ wel vast willen houden? Als hij uiteindelijk een van de steentjes oppakt heeft Barbara het antwoord op haar vraag. De vorm en maat van dat ene steentje liggen aan de basis van de Crayon Rocks® zoals ze nu zijn. De vorm en het formaat zorgen ervoor dat ze bij zowel kinderen als volwassen fijn in de hand liggen.

  Vanwege de vorm wordt direct de juiste greep toegepast en dat helpt om de fijne motoriek van een kind te ontwikkelen. Ook zijn de krijtjes door de vorm beter bestand tegen breken. De kracht die een kind normaal moet uitoefenen om een pen vast te houden is bij Crayon Rocks® niet nodig.

  Waarom zijn de Crayon Rocks dan zo goed voor het ontwikkelen van de pengreep?

  crayon rocks
  • De Rocks hebben de vorm van een steentje, een kei. Deze vorm zorgt ervoor dat kinderen automatisch het krijtje tussen de vingers vastpakken. Ze leren zo direct de juiste pengreep aan, de driepuntsgreep.

  • Door het kleuren met Crayon Rocks worden de spieren van de hand getraind en versterkt. Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en een goede voorbereiding op schrijfvaardigheid!

  • Als ze dan echt toen zijn aan schrijven zullen ze door het kleuren met de Crayon Rocks de pengreep sneller en makkelijker beheersen.

  • Heeft jouw kleintje een verkeerde pengreep aangeleerd? Dan kunnen de krijtjes gebruikt worden om de juiste greep aan te leren. De vorm zorgt ‘dwingt’ een goede greep namelijk af.

  Nog zo’n fijn voordeel: door de vorm zijn ze beter bestand tegen breken. Daarnaast hoeft je kleintje, in tegenstelling tot bij het vasthouden van een pen of potlood, weinig kracht te gebruiken.  

  Materiaal van de Crayon Rocks®

  De Crayon Rocks® worden in de VS, op een berg in Kentucky, gemaakt van sojabonen. De soja die wordt gebruikt is geteeld door biologische boeren. De was wordt gecombineerd met natuurlijke pigmenten voor mooie kleuren en een natuurlijke basis die de krijtjes hun body geeft.

  Veiligheid van de krijtjes

  Crayon Rocks® zijn veilig. Door hun kleine formaat, ze zijn ongeveer 3 cm, is het officiële advies om ze aan te bieden aan kinderen vanaf 3 jaar. Dit vanwege inslikgevaar. Stopt jouw kleintje nog van alles in de mond? Wacht er dan nog even mee. Wil je ze al eerder aanbieden? Doe dit dan alleen onder begeleiding en volledig toezicht.

  Crayon Rocks® bestellen?

  Wil je Crayon Rocks® bestellen? Je bestelt hier een prachtige set krijtjes in een mooi linnen bewaarzakje (ook erg leuk als kado!).

  You don't have permission to register

  De waardering van www.meesenmusje.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 16 reviews.