#MeesenMusje

Contact

klantenservice@meesenmusje.com
Mees en Musje Mails

Meld je aan voor de Mees en Musje Mail, met inspiratie, tips en nieuws!

  Gratis verzending vanaf €50   ●   Verzending binnen 1 á 2 werkdagen

  Zoeken Wishlist
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
  Back to top
    /  Baby   /  Waarom een schapenvacht gezond is voor een baby

  Mees en Musje

  Slapen voor baby's op een BabyCare vacht gezond - Copyright foto van Mees en Musje

  Waarom een schapenvacht gezond is voor een baby

  Wist je dat uit onderzoek blijkt dat het liggen en slapen op een schapenvacht gezond is voor baby’s? Baby’s die slapen op een dierenvacht hebben op 6-jarige leeftijd 79% minder kans op astma! Ook zijn er speciale Babycare vachten, die dankzij een speciale behandeling nog fijner én veiliger zijn voor jouw kleintje. We vertellen je er alles over.

  Onderzoek naar de invloed van dierenvachten op baby’s

  BabyCare vacht © foto Mees en Musje

  Duitse onderzoekers van de European Lung Foundation hebben in 2014 tijdens het internationale congres van de European Respiratory Society een onderzoek naar de invloed van dierenvachten op baby’s gepresenteerd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat baby’s die slapen op een schapenvacht, op 6-jarige leeftijd 79% minder kans hebben op astma.

  Minder vaak astma en aanverwante aandoeningen

  Er is vanaf 1998 informatie verzameld over de gezondheid van 2.441 baby’s. Iets meer dan de helft van de baby’s sliep op verzoek van de wetenschappers een aantal maanden op een dierenvacht. Op latere leeftijd bleken deze kinderen gemiddeld genomen minder vaak astma en aanverwante aandoeningen te ontwikkelen.

  Zelfs op 10-jarige leeftijd was dit effect nog meetbaar. De kinderen die als baby op een vacht hadden geslapen, hadden in deze fase nog steeds 41 procent minder kans op astma dan kinderen die nooit op een vacht hadden geslapen. 

  Microben

  Christina Tischer, hoofdonderzoeker, zegt dat de uitkomsten van het onderzoek goed verklaarbaar zijn. ‘Eerdere studies hebben al aangetoond dat microben in agrarische omgevingen opgroeiende kinderen kunnen beschermen tegen astma. Een dierenhuid zou wel eens een reservoir kunnen zijn van dit soort microben.’ Microben dus. De blootstelling aan specifieke bacteriën kan ervoor zorgen dat kinderen minder snel allergische reacties vertonen én dat luchtwegen minder snel gevoelig worden.

  Babycare vacht

  Een Babycare vacht is een vacht speciaal voor baby’s. Ze zijn speciaal gelooid zodat ze kunnen worden uitgewassen en ze zijn kortgeschoren waardoor ze nog veiliger zijn. Door het korte haar zullen de vingers en nagels ook niet blijven haken in de vacht.

  Een schapenvacht is luchtdoorlatend en daarom ventilerend. Daarnaast houdt de vacht de baby goed op temperatuur door de thermische werking van wol. Het houdt je kleintje heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer.

  Daarnaast zijn onze Babycare vachten medicinaal gelooid. ‘Medicinaal gelooid’ wil zeggen dat de vacht niet bewerkt is met chemische middelen. Het is dus milieuvriendelijk en je baby loopt geen kans om schadelijke stoffen binnen te krijgen door het liggen op de vacht. Medicinaal gelooide vachten worden niet gekleurd of gebleekt, vandaar de mooie goudgele tint van de vacht. Hieronder zie je de medicinaal gelooide Babycare vacht die je bij ons kunt bestellen.

  Is jouw baby een buikslaper?

  Slaapt jouw baby op zijn of haar buik? Bij baby’s die op hun buik slapen wordt het vanwege veiligheid afgeraden om ze op een zachte ondergrond te laten slapen. En een vacht is natuurlijk heerlijk zacht… Leg de vacht dan bijvoorbeeld in de box, dan kan jouw kleintje er lekker op liggen wanneer hij of zij wakker is. Blije baby gegarandeerd!

  Oeps… een vlek in de schapenvacht?!

  Tsja, dat kan natuurlijk gebeuren. In tegenstelling tot gewone vachten kunnen gezondheidsvachten gewassen worden. Schapenvachten hebben een zelfreinigende werking, dus we raden je aan de vacht alleen te wassen als het nodig is. In principe is uitkloppen en even uithangen in ochtenddauw voldoende.

  Wil je de vacht toch wassen? Was de vacht op een wolwas programma en laat hem in de lucht drogen (niet in de zon of op de kachel). Rek de huid om de paar uren even op om te voorkomen dat het leer hard en stug wordt. Ook belangrijk: de vacht kan niet in de droger.

  Wil je een schapenvacht voor jouw baby kopen?

  Ben je op zoek naar een vacht voor jouw kleintje? Check dan zeker even onze Babycare schapenvachten. Deze vachten zijn van Van Buren Bolsward. Al zes generaties lang wordt daar de kennis van looien overgedragen, een ambachtelijk en arbeidsintensief proces wat een aantal dagen in beslag neemt. Ze gebruiken tijdens dit proces alleen duurzame en milieuvriendelijke middelen én de huiden en vachten die ze gebruiken zijn restproducten van slachterijen. Er zijn dus geen dieren gefokt en geslacht voor deze vachten. De vachten zijn qua maat ideaal voor in de wieg, wandelwagen of box! 

  You don't have permission to register

  De waardering van www.meesenmusje.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.