#MeesenMusje

Contact

klantenservice@meesenmusje.com
Mees en Musje Mails

Meld je aan voor de Mees en Musje Mail, met inspiratie, tips en nieuws!

  Gratis verzending vanaf €50   ●   Verzending binnen 1 á 2 werkdagen

  Zoeken Wishlist
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.
  Back to top
    /  Spelen en speelgoed   /  5x voordelen van speelgoed van kurk

  Mees en Musje

  voordelen speelgoed kurk korxx

  5x voordelen van speelgoed van kurk

  Speelgoed van kurk heeft een aantal belangrijke voordelen. Eén van de belangrijkste is dat kurk een erg duurzaam materiaal is. Wist je bijvoorbeeld al dat de bast van de kurkeik met de hand wordt geschild, en elke negen jaar opnieuw geschild kan worden? En dat een geschilde boom drie keer zoveel CO2 als een ongebruikte boom produceert? Daarnaast is het erg fijn materiaal voor kinderen om mee te spelen. We zetten de 5 belangrijkste voordelen van speelgoed van kurk voor je op een rijtje.

  Voordeel 1: Het weegt bijna niets

  Speelgoed van kurk is ontzettend stevig maar weegt bijna niets. Het is zelfs voor baby’s heel goed vast te houden! Kinderen kunnen dus moeiteloos de mooiste bouwwerken maken en je zult zien dat ze het heel fijn materiaal vinden om vast te houden en mee te spelen.

  Voordeel 2: Sssssssttttt……

  Valt de toren of het bouwsel om? Dan heb je bij kurk geen last van oorverdovend geluid, je hoort amper wat. Erg fijn als je kleintje gevoelig is voor prikkels (en ja, voor jezelf is dat ook erg fijn! ;)).

  Voordeel 3: Speelgoed van kurk kan ook in water

  Het is natuurlijk fantastisch om je speelgoed mee te nemen in bad. Kurk blijft drijven en kan mee in bad. Zorg er wel voor dat het water niet te heet is, en laat het speelgoed niet langer in het water te laten dan nodig is. Dep het kurk erna goed droog, en berg het op als het helemaal opgedroogd is.

  Voordeel 4: De mogelijkheden zijn eindeloos

  Heb je wel eens gehoord van open einde speelgoed of, de Engelse term, open ended play? Bij open ended play is er geen vastgesteld doel, zijn er geen regels en verwachtingen en je kind kan helemaal zelf zijn of haar spel bepalen. Blokkensets van kurk zijn een mooi voorbeeld van open ended play. Maak je een stal, kasteel of toren? Of juist iets heel anders? Open ended speelgoed is multifunctioneel en het stimuleert je kind om creatief te denken, handelen en spelen. Het prikkelt de fantasie en creativiteit. Kinderen zijn dol op bouwen dus dat is win-win!

  Voordeel 5: Kurk is een erg duurzaam materiaal

  Speelgoed van kurk

  Kurk is een duurzaam materiaal voor speelgoed.

  De bast van de kurkeik wordt even snel gevormd als bij elke andere boom, maar de kurkeik hoeft voor het schillen van de bast niet gekapt te worden. De bast wordt met de hand geschild en daarna verder verwerkt. Het grote voordeel daarvan: de bast vernieuwd steeds weer en elke negen jaar kan de boom weer geschild worden. 

  Het schillen van de bast heeft nog een ander voordeel: een geschilde boom produceert drie keer zoveel CO2 als een ongebruikte boom. De bossen met kurkeiken verbeteren dus op een duurzame manier ons ecologisch evenwicht.

  Het kurk wat Korxx gebruikt komt uit Portugal. Met ruim één miljoen voetbalvelden groot is Portugal de grootste kurkproducent en leverancier van de hele wereld. Al die kurkbomen zorgen voor een hele rijke flora en fauna. Het is het thuis van zo’n 160 soorten vogels, ongeveer 40 soorten zoogdieren en meer dan 20.000 verschillende plantensoorten. Daarvan zijn er maar een paar in Europa!

  Tot slot is natuurkurk ook nog eens recyclebaar. Je kunt dus met recht zeggen dat speelgoed van kurk duurzaam is!

  Tot slot: de veiligheid

  Speelgoed van kurk is gemaakt van een ander soort kurk dan wat je aantreft in de bouwmarkt. Het kurk uit de bouwmarkt is niet geschikt om mee te spelen, daar zijn stoffen aan toegevoegd, onder andere om het extra stevig te maken. Vast handig als je gaat klussen maar dat wil je natuurlijk niet in het speelgoed voor je kleintje.

  Check vooraf even of het speelgoed dat je koopt getest is, dan weet je zeker dat je goed zit. Wij hebben dit natuurlijk al voor je gedaan bij het speelgoed van kurk wat wij zelf verkopen. Zo is het speelgoed KORXX onafhankelijk getest én veilig bevonden door verschillende laboratoria, waaronder SLG Testing and Certification GmbH, ATIM – centro de apoio tecnológico à indústria metalomecânica, TTL LABORATORIES en INTERTEC-HESS GmbH. Je kunt je kleintje er dus echt eindeloos en veilig mee laten spelen.

  Bekijk hier het speelgoed van Korxx.

  You don't have permission to register

  De waardering van www.meesenmusje.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 16 reviews.